Over Moestuin op Tafel!
Hoi, mijn naam is Willy van Rijzingen. In 2020 zijn wij als gezin gestart met het verbouwen van groenten in onze grote, zeer gevarieerde moestuin. We houden ervan om het hele jaar door heerlijk buiten te zijn, met onze handen in de aarde. Zaaien, opkweken, schoffelen, harken. Het is een genot om na een paar maanden steeds je eigen groenten te kunnen oogsten.
Lekker eten en drinken, (h)eerlijke producten en gastvrijheid zijn altijd een rode draad in ons leven geweest. Op een zomeravond, toen we in de moestuin een diner hadden georganiseerd voor vrienden, is het idee ontstaan van Moestuin op Tafel!.
De groenten uit onze tuin bij mensen thuis op tafel. Mooie gerechten bereid door Willy, die jarenlang ervaring heeft opgedaan als kok in diverse restaurants.
Willy gebruikt zowel oude als moderne bereidingstechnieken: sous vide om vlees een perfecte smaak en gaarheid te geven. Slow cooking voor heerlijk zachte producten en de ouderwetse hooikist om prachtig gestoofde gerechten te kunnen maken. Daarbij zijn we zeer bedreven in wecken en inleggen van groenten, om deze smaakvol en houdbaar te maken.
Onze stijl
Strakke, witgedekte tafels met grote glazen en nog grotere borden passen niet bij ons. We creëren graag een ongedwongen, huiselijke sfeer met vintage servies in allerlei samenstellingen. Wij brengen een totaalbeleving bij jou thuis: een compleet verzorgd luxe diner met een amuse, wijn, heerlijk zuiver water en versgebakken brood.
De producten die wij gebruiken in onze gerechten zijn puur en herkenbaar en komen, op de vis na, nagenoeg uit de buurt.